Jarenlange ervaring

KI Clincke – TopGen KI zijn trots op hun expertise binnen de berenhouderij. U kan rekenen op jarenlange ervaring in de berenhouderij, productie en distributie van varkenssperma.

Een familiale structuur, gekoppeld met een professionele aanpak, de optimale start voor een perfecte inseminatie.

1960 – 1990

Roger Clincke, vader van 4 zonen, startte in 1960 met berenhouderij en stamboekkwekerij. Al snel had Roger 35 beren die van bedrijf naar bedrijf werden gebracht om de bronstige zeugen te dekken. Zijn oudste zoon Paul besloot ook in het bedrijf te stappen en reed op zijn 18de al rond met een vrachtwagen met plaats voor 9 beren.

1990 – 2012

Toen er in 1990 een uitbraak was van varkenspest, werd het verboden om met de beren rond te rijden. Dit betekende de start van de kunstmatige inseminatie, waarin Paul, samen met zijn vrouw Christa, zich volledig specialiseerden. De zeugen- en mestvarkensstallen werden omgebouwd tot berenhuisvesting.

Toen Bart, zoon van Paul en Christa, in 1998 besliste om ook in de zaak te treden, werd het KI Clincke Paul en Bart. Verdere investeringen werden gedaan en het bedrijf groeide verder uit tot een KI-centrum met 200 beren, verspreid over twee locaties. Naast de beren op het KI-bedrijf in Ruiselede, worden er ook beren ondergebracht op een PRRS-vrije locatie.

2013 – heden

In 2013 nam Bart samen met zijn echtgenote Veerle Depreitere, het bedrijf over, terwijl Paul en Christa verder met hart en ziel hun zoon en schoondochter helpen. In maart 2016 werd het bedrijf verder uitgebreid met een vestiging te Olsene. De KI-activiteiten van het vroegere Hypor KI worden door Bart en Veerle verder gezet onder de naam TopGen KI sinds 2016.

Bart is na zijn schoolperiode sinds 1998 actief in het KI-centrum, hij is alles als het ware met de paplepel ingegeven en zet het werk van zijn ouders verder met dezelfde trots, toewijding en passie.

Veerle is na haar studies Bio-ingenieur en een zestal jaren werkervaring in de voedingsindustrie ook werkzaam in het bedrijf om samen met Bart het bedrijf verder uit te bouwen.

Samen hebben ze twee kinderen, Elena en Alexander.

“We vinden het belangrijk om te blijven vernieuwen en te investeren in de nieuwste technieken met een oog op de toekomst. Dit alles waarbij de kwaliteit en de wensen van de klant centraal staan. Dit doen we niet alleen, maar met een volledig team van één  voor één gedreven en professionele mensen. Samen dragen we een goede service hoog in het vaandel!”